Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

 Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

Evde kedi bakmanın birçok güzelliğinin yanında, kedilerin bakımı ve beslenmesi, kedi sahiplerine zaman zaman sıkıntılı durumlar yaratabilir. Özellikle kedilerin sağlıklı beslenmesinin nasıl sağlanması gerektiği, kedi  satılık köpek sahipleri açısından, akıl karıştırıcı olabilir. Kedilerin beslenmesinin önemi düşünüldüğünde, kedi sahiplerinin aklının karışması da gayet normaldir.
Kedilerin sağlıklarını koruyabilmek için, yeterli ve dengeli beslenmeleri şarttır. Sağlıklı beslenemeyen kedilerin, bağışıklık sistemleri zayıf olduğundan, bu kediler hastalıklara karşı daha dirençsiz olurlar. Zayıf bir bağışıklık sistemi demek, sürekli hastalanmak demektir. Sürekli hastalanan kedilerin yaşam kalitesi de düşecektir. Beslenemeyen kedilerin yaşamsal fonksiyonlarını sürdürmeleri de sıkıntılı olacaktır.
Gelişekte olan yavru kedilerin beslenememesi, iskelet yapısının gelişimini engelleyecek ve hayatı boyunca sıkıntı çekmesine neden olacaktır. Yüksek kalori ile sağlıksız beslenen kedilerde, obezite ile birlikte, diyabet, karaciğer yağlanması gibi hastalıklarda görülecektir. Sağlıklı beslenme kedilerin tüylerinin de sağlıklı olmasına neden olacak ve kedilerin bazı deri hastalıklarına karşıda korunmasını sağlayacaktır. Sağlıklı bir beslenmenin sonucu, sağlıklı bir kedidir.
Kediler Nasıl Beslenmeli?
Kedilerin sağlıklı beslenmesinin basit anlatımı, yeterli ve dengeli beslenmeleridir. Kedilerin beslenmesinde, kedi sahiplerinin yaptığı bazı hatalar vardır. Kedilerin kesinlikle ev yemekleriyle beslenmemesi önemlidir. Çünkü ev yemekleri kedilerin ihtiyacı olan besin gruplarını, yeterli miktarlarda almasına imkân vermeyecektir.

Kedilerin sağlıklı beslenmesi için uzmanların önerisi, kedilerin hazır kedi mamaları ile beslenmeleridir. Kedi mamaları kedilerin satılık köpek yavrusu biyolojik yapılarına uygundur ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliktedir. Eğer kedi için en kaliteli ve doğru mamanın seçimi yapılırsa, kedinin yeterli ve dengeli beslenmesi sağlanmış olacaktır.

Yavru, Yetişkin Ve Yaşlı Kedilerin Beslenmeleri Arasında Fark Var Mıdır?

Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri henüz gelişmediğinden, yavru kedilerin hastalıklara oldukça açık bir yapıları vardır. Bu nedenle yavru kedilerin hastalıklardan korunması önemlidir. Yavru kedilerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesinin en önemli yolu, yavru kedinin sağlıklı beslenmesidir. Gelişim sürecinde olan ve vücut yapısı her gün gelişim gösteren yavru kedilerin, gelişimlerini sağlıklı tamamlayabilmelerinin yolu da, sağlıklı beslenmeden geçmektedir.
Metabolizma hızlarının yüksekliği, hareketli yapıları ve gelişim çağında olmaları, yavru kedilerin beslenmesinde daha yüksek enerji ihtiyacını doğururlar. Yetişkin kedilerin beslenmesi ise, yavru ve yaşlı kedilere göre daha kolaydır. Atık gelişimini tamamlamış, vücut yapısı tamamen oturmuş yetişkin kedilerin sağlıklı beslenmesi, yaşamsal fonksiyonlarının sürdürülebilmesi için önemlidir.
Enerji ihtiyaçları yüksek olmakla beraber, yavru kediler kadar yüksek enerjiye, ihtiyaç duymayacaklardır. Yaşlı köpeklerin beslenmesi ise, yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan rahatsızlıkların ertelenmesi ya da oluşmaması için özen gösterilmesi gereken konulardan biridir. Hareketsizlik nedeniyle enerjiye olan satılık yavru köpek iyice düşen yaşlı kediler için, çok daha düşük enerjili bir beslenme uygulanırken, vitamin ve minerallerle beslenme desteklenmelidir
Kediler İçin Zararlı Olan Besinler
Zararlı olduğu düşünülmeden kedilere verilen bazı besinler, kedilerin sağlığı için ağır sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kedilerin en çok sevdiği besin olarak düşünülen süt, kedilerde besin zehirlenmesine neden olabilir. Kuru üzüm, çiğ yumurta ve sarımsak yedirilen kedilerde, ani ölümler görülebilir. Avokado kedilerde sindirim sorunları yaşatırken, çok fazla yedirilen et yağı, ishal ve kusmaya neden olabilir.
Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması
Kedi mamalarında olması gereken birçok şartı yerine getirmeyen, Foxy Colour Mix yetişkin kedi maması, kalitesiz içeriği ile dikkat çekmektedir. Mamada asıl bulunması gereken et yerine et ürünlerinin kullanılması, mamanın oldukça sağlıksız bir görünümde olmasına neden olmuştur. Kedilerin ete olan ihtiyaçları mamada göz ardı edilmiş ve et ürünleri ile bu açık giderilmeye çalışılmıştır.

Oysa et ürünleri sağlıksız ve kalitesiz ürünlerdir ve kedi sağlığını bozan özelliklere sahiptirler. Mamada bolca kullanılan tahıllar, bu mama ile beslenen kedilerin sağlıksız beslenecek olmalarının diğer nedenidir. Tahıllar kedilerde birçok sağlık sorununa neden olacak besin grubudur. Mamanın içeriğinde, hayvansal yağlar, mısır glüteni, şeker pancarı küspesi, renklendiriciler gibi daha birçok sağlıksız ve gereksiz madde vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Dr. Clauders Pouch Kümes Hayvanlı & Böbrek Kedi Konservesi