Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

 Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

Kedi sahipleri, evde bir kedi ile yaşamanın ne kadar eğlenceli ve keyifli olduğunu iyi bilirler. Kediler oyunu çok seven, çok eğlenceli hayvanlardır. Oldukça hareketli olan kediler, evde sürekli keşifler yapmaya bayılırlar. Kediler ile oyun oynamak, onlarla oldukça zevkli zamanlar geçirmenin yollarından biridir. Kediler satılık köpek sevilmekten ve okşanmaktan çok hoşlanırlar. Kucağınızda uzun zaman geçirip, onu sevmenizi beklerler ve bundan büyük bir keyif alırlar. Önlerine çıkan her şeyle oyun oynayabilen kediler, sahiplerinin hayatlarına oldukça renk katar ve alışkanlık yaratırlar. Aynı zamanda uykucu yapıları ile bilinen kediler, oyun dışında, sürekli uyuklamayı da severler.

Bir kedi ile yaşamak çok eğlenceli ve keyiflidir ama kedi sahiplerinin kedilerine olan sorumlulukları da, kedi beslemenin ayrı bir boyutudur. Kedi sahipleri, tüm bu güzelliklerin yanında, kedinin bakımı ve beslenmesi gibi ciddi bir yükümlülüğün de altına girmişlerdir. Kedi sahiplerinin, kedileri ile ilgili aldıkları en büyük sorumluluklarından biri, kedilerinin yeterli ve dengeli beslenmesidir. Yeterli ve dengeli beslenemeyen kediler, bunun etkilerini hayatları boyunca çekeceklerdir.

İyi beslenemeyen kediler, daha kısa ömürlü olacak, hastalıklara daha açık bir yapıları olacaktır. Kedilerin beslenmesinde, kedi sahiplerinin yaptığı yanlışlardan biri, kedilerini sürekli ciğer ve balıkla beslemeleridir. Ciğer, A vitamini deposudur ve fazla alınan A vitamini, kedilerde kemik sorunlarına yol açacaktır. Sürekli balık ile beslenen kedilerde ise iştahsızlık sorunu ortaya çıkabilir. Ayrıca balık kılçıkları kedilerde ölümcül durumlara bile neden olabilir. Ciğer ve balık verilerek beslenen kediler, ihtiyaçları olan diğer besin gruplarını da alamazlar ve tek tip yapılan bu beslenme, kedilerde ciddi sağlık sorunlarına neden olur.

Bu tarz beslenme yöntemleri artık tercih edilen beslenme yöntemleri değildir. Kedisinin sağlıklı beslenmesini isteyen bir kedi sahibinin alması gereken en doğru karar, kedisinin tüm besin gereksinimlerini karşılamaya satılık yavru köpek yarayan, kedi mamaları ile beslemesi olacaktır. Kedi mamaları, kedilerin biyolojik yapılarına uygun ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte hazırlanmaktadır. Kedilerin sindirim sistemlerine uyumlu ve her yaşta oluşan farklı ihtiyaçlara göre hazırlanan bu mamaların doğru seçimi ile kediniz oldukça yeterli ve dengeli beslenecektir.

Kedi maması ile kedinizi sağlıklı beslemek için, doğru bir kedi maması seçimi yapmanız yeterli olacaktır. Çünkü her kedi maması, istenen özellikleri taşımayabilmektedir. Mama firmalarının maliyeti düşürmek ve daha çok kar elde etmek amacı ile mamaların içinde daha ucuz ancak daha kalitesiz bazı ürünleri kullandıkları bilinmektedir. Bu nedenle daha dikkatli bir seçim yapmak gerekmekte ve doğru mamanın seçilmesi için mamalarla ilgili bilgi sahibi olunmalıdır.

Foxy Colour mix yetişkin kedi maması, piyasada kedilerin beslenmesi için satışta olan mamalardan bir tanesidir. Genel özelliklerine bakıldığında, Foxy Colour mix yetişkin kedi mamasının, çok kaliteli bir mama satılık köpek yavrusu olmadığı ve önerilemeyeceği anlaşılmaktadır. Kaliteli ve dengeli beslenmeyi sağlayacak bir kedi mamasında, yüksek oranda et bulunması önemlidir. Bu mamada, etten daha çok oldukça sağlıksız olan et ürünleri kullanılmış ve mama bu anlamda kalitesiz bir mamaya dönüşmüştür. Kedilerin etten sağlanan proteine ihtiyaçları vardır. Oysa bu mamada, protein et yan ürünleri ile karşılanmıştır.

Et yan ürünlerinden sağlanan protein, oldukça kalitesiz bir proteindir ve et yan ürünleri kedi sağlığı için tüketilmemesi gereken besin kaynaklarındandır. Ayrıca mamada bulunan önemli bir olumsuzlukta, mamanın tahıllar nedeniyle, yüksek bir karbonhidrat içerdiği görülmektedir. Tahıllar kedilerde birçok sağlık sorunlarına neden olurken, yüksek karbonhidrat değeri de obeziteye neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların yanında mamada kullanılan ve oldukça sağlıksız olan, renklendiriciler, hayvansal yağlar, mısır glüteni gibi ürünlerde, mamanın kalitesini ve besleyici özelliğini iyice düşürmüştür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

First Class Adult Chicken Tavuklu Yetişkin Kedi Maması