Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

 Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Evinizde bakmak ve sahiplenmek istediğiniz bir kediniz varsa, kedi bakımı ile ilgilide detaylı birçok bilgi edinmeniz, bu konuda oldukça bilinçli davranmanızda önemlidir. Kedilerin özen isteyen bakımı ve beslenmesi, onların sağlığını satılık köpek korumak için, yerine getirmeniz gereken en büyük sorumluluklarınızdan biridir. Evinize yavru bir kediyi aldığınız adan itibaren, ona nasıl davranmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Yavru bir kediyi evinize ilk getirdiğinizde, onun yeni evine ve özellikle size güven duymasını sağlamalı, bu sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması için elinizden geleni yapmalısınız. Henüz annesinden yeni ayrılmış olan yavru kediniz, oldukça ürkek ve çekingen olabilir. Alışma sürecinde kedinize olan ilginiz, onun sizinle olan iletişiminin ilk adımlarını atmaya yardımcı olacaktır. Yavru kedinize bu aşamada, kesinlikle ilgi ve sevginizi vermeli, onu için bu sürecin atlatılmasını kolaylaştırmalısınız.

 Yavru kediniz yeni evine ilk geldiğinde, ona özel bir alan oluşturmuş olmaya özen göstermelisiniz. Ona ait olan bu alan, onun kendini daha güvende ve iyi hissetmesine yardımcı olacaktır. Eğer kediniz kendine ayrılan alanda durmak istiyorsa, onu oradan uzaklaşması için kesinlikle zorlamamalısınız. Zamanla evde kendini daha rahat hissedecek olan yavru kediniz, bir süre sonra evin içinde keşifler yapmaya başlayacaktır. Bu süreçte de, yavru kedinizin evdeki güvenliğini sağlamanız satılık köpek yavrusu önemli bir ayrıntıdır. Oldukça meraklı olan kediler, evde birçok keşfe çıkacak ve alınmayan önlemler nedeniyle başına tatsız kazalar gelebilecektir.

 Kedinizin tuvalet alışkanlığını edinmesi, sizi korkutmamalı, Kediniz için alacağınız uygun bir kedi kumu, kedinizin kendiliğinden bu alışkanlığı edinmesini sağlayacaktır. Kediler doğaları gereği, tuvalet ihtiyaçlarını kumda karşılarlar ve üstünü kapatırlar. Yavru kedinize tuvalet ihtiyacını gidermesi için göstereceğiniz kedi kumu, doğal olarak oraya yönlenmesini sağlayacaktır. Ancak kedi kumunu, kedinizin yemek yediği alanda bulundurmamanız, hijyen anlamında önemlidir ve ayrıca kediler, tuvalet ihtiyaçlarını karşıladıkları yerde, yemek yemekten çok hoşlanmazlar.

 Kediniz yaklaşık 4-6 aylık arasında olduğunda, kedinizi zaman kaybetmeden kısırlaştırmanız, onun sağlığını olumlu olarak etkileyecek bir karar olacaktır. Kısırlaştırılan kedilerin, daha sağlıklı yaşadıkları ve daha uzun ömürlü oldukları, bilimsel araştırmalara dayanan bir gerçektir. Kedilerin kısırlaştırılması, onları prostat, rahim ve meme kanserlerinden koruyacak olan önemli bir operasyondur. Ayrıca sürekli doğum yapan dişi kedilerin, vücutlarının fazla yıpranmasından kaynaklı olarak, ömürlerinin de kısaldığı bilinmektedir. Kızgınlık dönemlerinde sürekli dışarı çıkmak isteyen ve birçok kaza ile karşılaşabilecek kedinizi satılık yavru köpek kısırlaştırarak bu kazalardan da korumuş olacaksınız. Kısırlaştırma operasyonu, genel anestezi ile yapılan ve oldukça basit olan bir operasyondur. Atılan küçük bir kesi ile gerçekleştirilen bu operasyon sonunda, birkaç gün kedinizin bakımı ile ilgilenmeniz önemlidir.

    Kısırlaştırılan kedilerin değişen hormon seviyeleri ile birlikte kilo almaya daha meyilli olmalarından dolayı, kedinizin beslenme programı da yeniden düzenlenmeli ve istenmeyen kilo artışı engellenmelidir. Kediniz için bu nedenle, kısırlaştırılmış kedilere özel, daha düşük kalori ve yağ oranı bulunan bir kedi maması seçimi yapmanız gereklidir. Mama değiştirirken, bu geçişi, kedinizin sindirim sistemini fazla etkilememek adına yavaş yavaş yapmalı, yeni mamaya direkt başlamamalısınız.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

Kedinizin Sağlığı İçin Farmina