Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

 Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Kedilerin kısırlaştırılması, kedilerin sağlığının korunması anlamında yapılması gereken bir operasyondur. Kedilerin kısırlaştırılmasının, hem onlar açısından, hem de kedi sahipleri açısından oldukça faydalıdır. Kısırlaştırma işleminin kedilerin yaklaşık 5-6 aylık oldukları dönem içinde yapılması gereklidir. Kısırlaştırma satılık köpek operasyonu, kedilerin üremesini imkânsız hale getiren bir işlemdir. Kısırlaştırma operasyonu kolaylıkla yapılan bir işlemdir ve iyileşme süreci çok kısadır. Operasyon, genel anestezi ile küçük bir kesi atılarak yapılır.

Büyük bir yan etkisinin olmamasına karşılık, operasyonun genel anestezi ile yapılması, bazı riskleri ortaya koyabilir. Operasyondan sonra, kedinin iyileşme sürecinin hızlandırılması ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için, iyi bakılması şarttır. Dişi kedilerin sürekli doğum yapmaları, sağlıklarını olumsuz yönde etkilemekte ve ömürlerini kısaltmaktadır. Dişi kedilerin kısırlaştırılması, bu anlamda önem taşımaktadır. Kısırlaştırılan erkek kedilerin prostat kanseri, dişi kedilerin ise rahim ve meme kanseri riski yok denecek kadar azdır.

Kısırlaştırılan kediler, bu sayede ilerde oluşabilecek bu riskli hastalıklardan da kurtulmuş olacaklardır. Kedilerin kızgınlık dönemlerinde oluşan stresleri de, kısırlaştırma işlemi sonucunda geçecek, kediler daha huzurlu ve uyumlu olacaklardır. Kedilerin kızgınlık dönemlerinde, çıkardıkları seslerin artık satılık yavru köpek olmaması, kedi sahiplerini rahatlatan bir durumdur. Kızgınlık dönemlerinde, çiftleşmek istedikleri için, sürekli evden kaçan, evde durmak istemeyen kediler, kısırlaştırıldıktan sonra, ev hayatına daha uyumlu olacaklardır.

Kısırlaştırılan kedilerin, metabolizmalarının daha yavaş çalışması nedeniyle, kilo alımları daha kolay olacaktır. Bu nedenle de, kısırlaştırılan kedilerin beslenme düzenlerinde bazı değişikliklerin yapılması şart olacaktır. Kısırlaştırıldıktan sonra, metabolizması yavaşlayan ve iştahı artan kedilerin, daha az kalorili mamalarla beslenmeleri gerekecektir. Bu durumda kedinin kullanmakta olduğu kedi mamasının değiştirilmesi söz konusu olacaktır. Mama değişimi yapmanın bazı incelikleri vardır.

Yeni geçilen mamaya geçişin direkt yapılması, sindirim sistemi önceki mamaya alışkın olan kedinin sindirim sisteminde bazı sıkıntılara neden olacaktır. Bu nedenle mama değişimi yapılırken, değişimin yavaş yavaş yapılması ve kedinin sindirim sisteminin yeni mamaya alışmasını kolaylaştıracak ve bu konuda yaşanacak satılık köpek yavrusu birçok sorunun önüne geçecektir. Yeni mamaya alışma süreci, sağlıklı bir kedide yaklaşık bir hafta gibi bir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

First Class Adult Chicken Tavuklu Yetişkin Kedi Maması