First Class Kedi Maması

 First Class Kedi Maması

Kediler bakımları oldukça zor, zahmetli fakat bir o kadar da eğlenceli hayvanlardır. Bir kediyi sahiplendiğiniz zaman onun tüm ihtiyaçlarından sorumlu olursunuz. Yoksa çocuğunuza hediye olarak, hevesi geçinceye kadar yanınızda tutacağınız bir kediye sadece kötülük yapmış olursunuz, çünkü kediler doğaları satılık köpek gereği avcı yaradılışlı vahşi doğaya uyumlu canlılardır, siz bir kediyi ev ortamına alıştırdığınızda içgüdüsel olarak sahip olduğu özelliklerden uzaklaştırmış olursunuz. Bu yüzden ilk önce sizin hayvan sevgisine sahip olmanız sonra da çocuğunuza bu sevgiyi aşılamanız gerekir. Dışarıda gördüğünüz kediler besin ihtiyaçlarını çöpleri karıştırarak, fare, kuş ve haşerileri avlayarak giderir, diğer ihtiyaçlarını da ağaçlara tırmanarak, ağaç kabuklarını tırmalayarak, çatıların tepelerinde koşturarak karşılayarak hayatlarına devam edebilirken, evinizde bir süre bakıp sokağa bıraktığınız bir kedi ev ortamına alıştığı için bu ihtiyaçlarını kendi başına gideremez ve ya açlıktan ya da bir arabanın altında kalarak yaşamlarını yitirirler.

 

Bir kediyi sahiplendiğinizde ilk olarak onun cinsine, yapısına ve özelliklerine uygun besin ihtiyacı için gerekli araştırmaları yapıp, doğru seçimi yapmanız gerekir. Bunun için veteriner hekiminizden yardım alabilir, ya da kendiniz araştırarak doğru mamayı bulabilirsiniz. Kediler etobur canlılar olduğu için protein ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Bu da hayvansal ürün oranı yüksek kaliteli mamalar sayesinde olabilir. Piyasada bulunan farklı içeriğe sahip onlarca çeşit mama içinden seçim yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Öncelikle tahıl oranına bakmalıyız, tahıllar kediler için hiçbir besin değeri taşımayan, sadece mama maliyetini düşürmek için üreticiler tarafından kullanılan, ayrıca birçok kedi için alerjik etkileri olan maddelerdir. Dolayısı ile ya tahılsız ya da düşük tahıllı satılık köpek yavrusu mamalar ilk tercihimiz olmalıdır. Bunun yanında içerdiği hayvansal gıdalar konusunda da yanılgıya düşmemek gerekir, yüksek oranda hayvansal gıdalar içeren mamalarda sağlıklı olmayabilir. Aldığımız mamanın ambalajında içerdiği hayvansal gıdaların insan tüketimine uygun olduğunu belirten ibareler olmalıdır. Bunun sebebi de hayvansal ürün olarak bazı üreticilerin iç organları, tırnakları, ayakları gibi maddeleri öğüterek mamaya karıştırmalarıdır. Ürün paketinde meat by produts, chicken by products gibi ifadeler bulunuyorsa bu mamalarda hayvansal yan ürünler kullanılıyor demektir ki bunların da besin değerleri yok denecek kadar azdır. Son olarak mamalarda bulunan yapay tatlandırıcılar, kimyasal maddeler ve diğer katkı maddeleri de kedinizin sağlığını olumsuz etkiler.

 

Bu bilgiler ışığında First Class Kedi Maması size önerebileceğimiz mama markalarından bir tanesidir. İçerik olarak yüksek oranda bol satılık yavru köpek proteinli ve sadece insanlarında tüketimine uygun olan hayvansal gıdaların yanında düşük tahıllı çeşitlerinde kılçıksız buğday ve yulaf gibi sindirimi daha kolay olan tahıllar kullanılmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan First Class Kedi Maması kedinizin tüm ihtiyaçları için üretilmiş özel bir mamadır. Kedilerin besin açısından seçici canlılar olduğunu düşünürsek First Class Kedi Maması sahip olduğu ürün yelpazesi ile kedinizin damak zevkine uygun doğru mamayı bulma şansınız çok yüksektir. Ayrıca yaşına göre farklılık gösteren ihtiyaçlar için, mesela sütten yeni kesilmiş kediler için, yavru kediler için, yetişkin kediler için, kısırlaştırılmış yetişkin kediler için ya da yaşlı kediler için özel olarak üretilmiş, birbirinden lezzetli birçok mama çeşidiyle kedinizin sağlığı ve mutluğu için en doğru seçim olacaktır First Class Kedi Maması.

 

 Kedilerinizin temizliği ve beslenmesi gibi özellikle üstüne düşmeniz gereken konulara fazlasıyla özen göstermeniz gerekmektedir. Doğru beslenme ile kediniz sağlıklı ve mutlu olacaktır. Kedinizin psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıklar yaşamaması için bilinçli bir evcil hayvan bakıcısı olmalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

First Class Adult Chicken Tavuklu Yetişkin Kedi Maması