Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesi

 Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesi

Kedilerin beslenmesi ciddi bir konudur. Kedilerin beslenmesine önem vermediğimiz zaman geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebiliriz. Evimizde ya da sokakta beslediğimiz kedilerde yaptığımız en büyük yanlış evde kalan artık yemekleri vermemizdir. Kedilerin bünyesi bizim satılık köpek bünyemizden farklı bir yapıya sahip olduğu için evde artan yemeklerle beslenen bir kedi ihtiyacı olan tüm besin maddelerini alamayacak ve sonuçta sağlıklı bir gelişim gösteremeyecektir. Soframızda artan balık kılçıkları, tavuk kemikleri gibi kemikler kırılgan yapıya sahip olduklarından bu gibi yiyecekler kedinin boğazında kalıp boğulması ya da mide ve bağırsak yırtılmaları gibi hayati sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Kediler yaşam şekilleri, kilo, yaş gibi kriterlere göre farklı besin maddelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Örneğin her kedi taurine adı verilen bir çeşit proteine ihtiyaç duyarlar. Bu protein bizim yediğimiz besinlerde bulunmadığından evde artan yiyeceklerle beslenen kediler bu proteinden yoksun kalacaktır. Taurine kedilerin kalp ve göz sağlığı için önemli bir proteindir. Taurine proteini eksikliğinde ciddi kalp ve göz hastalıkları ortaya çıkar. Yaşça büyük kediler de ise daha çok böbrek sorunları yaşadığından ve fosforun böbrek fonksiyonlarını bozduğundan bu yaş grubu kedilerin aşırı fosfor tüketimi sakıncalı olmaktadır.

Deri ve tüy hastalıkları, cilt hastalıkları, sindirim sistemi problemleri ve bazı besinlere alerjisi olan kediler ise özel diyet yemekleri yemesi gerekmektedir. Bu nedenle kediler beslenirken evde artan yemeklerle beslenmesi yerine evde onlar için hazırlanan özel yemeklerle ya da hazır satılan mamalarla beslenmesi daha uygun bir seçim olacaktır. Kedilerin ihtiyacı olan besin maddelerini evde hazırlamak ise çok zahmetli bir iş olduğu için hazır mamalar daha cazip ve ekonomik bir seçim olacaktır.

Kedi ve köpekler için hazır mama üreten birçok firma bulunmaktadır. Mama seçimi yaparken kalitesine ve ekonomik olması satılık yavru köpek açısından uygun mama bulunması hem kedimizin sağlıklı gelişimi hem de cebimiz için önemli bir unsurdur. Dr. Clauder’s mamaları hem kalitesi hem de ekonomik olması nedeniyle en çok tercih edilen mamalardan biridir. Dr. Clauder’s 1957 yılında Almanya'da Dr.Heinz Clauder tarafından kurulmuş kedi ve köpek mamaları üreten bir firmadır. Dr. Clauder’s, 1957 tarihinden itibaren kedi ve köpeğinizin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mamalar üretmektedir. Dr. Clauder’s 50 yılı aşkın sektör tecrübesi ile her gün kendisini geliştirerek ürün yelpazesini her geçen gün geliştirmektedir.

Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesi, Dr. Clauders’ın yetişkin kediler için üretmiş olduğu bir üründür. Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesinin içerisinde et ve hayvan türevleri (min. %4 tavşan, min. %4 tavşan ciğeri), tahıllar, mineraller ve şeker bulunmaktadır. Yapılan analiz satılık köpek yavrusu sonuçlarında içerisinde %7,5 ham protein, %4,5 ham yağ, %2,5 ham kül, %0,3 ham lif ve %85 nem olduğu saptanmıştır. Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesi kilogram başına 250 IE D3 vitamini, 15 mg. E vitamini (alfa tokoferil asetat) ve 1 mg. bakır (bakır II sülfat olarak penta hidrat) bulunmaktadır. Dr. Clauder's mamaları kedinizin sağlığına zarar verecek hiç bir katkı maddesi ve renklendirici içermez. Bu nedenle Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesini kediniz için güvenle kullanabilirsiniz. Kedilerin beslenme miktarları yaş, cins, cinsiyet, aktivite ve yaşam tarzlarına göre farklılık gösterebilmektedir.

Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesi yetişkin bir kedi için günlük 4 porsiyon olacak şekilde verilmesi tavsiye edilmektedir. Kediniz Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesini yerken mutlaka yanında su bulundurunuz. Dr. Clauder’s Tavşan ve Ciğerli Pouch Kedi Konservesini oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz ve ağzı açılan konserveyi en geç 3 gün içerisinde tüketiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Dr. Clauders Pouch Kümes Hayvanlı & Böbrek Kedi Konservesi

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması