Dr. Clauders Pouch Kümes Hayvanlı & Böbrek Kedi Konservesi

 Dr. Clauders Pouch Kümes Hayvanlı & Böbrek Kedi Konservesi

    Canlıların günlük besin ihtiyaçlarına bakıldığında genel itibariyle protein ve vitamin ağırlıklıdır. Bu iki bileşen fizyolojik ve biyolojik gelişmenin sağlıklı ve hızlanmasında etkin rol oynamaktadır. Özellikle gelişme çağında olan satılık köpek canlılar için et tüketimi çok önemli bir besin değerini karşılamaktadır. Aksi halde büyüme ve gelişmesi arka planda kalmaktadır. Bazı et ve et ürün içerikleri besin zincirini tam anlamıyla karşılayamaz. Örneğin; sürekli sadece tavuk eti tüketimi protein değerini karşılamaz. Bununla beraber diğer et ürünlerinin tükerimi metabolizmaya canlılık verirken aktif şekilde gelişimi sağlanacaktır.

    Kurutulmuş kümes hayvan etleri yavru ve ergenlik dönemindeki kediler için protein deposudur. Dış çevreden yararlanamadığı besin ihtiyaçlarını et ürünlerinden almaları daha kolay hale gelecektir. Özellikle kediler için böbrek tüketimi kan dolaşımını hızlandırırken kan oluşumunu da sağlayacaktır. Kan hücrelerinin yenilenmesi dış etkenlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirirken kuvvetli hale getirecektir. Mama içeriklerinde kümes hayvan etlerinin çeşitleri kullanıldığında besin bileşenleri protein ve vitamin deposu halini alacaktır.

Mama İçeriği Hakkında Bilgiler ;

    Mama içeriğinde et ve et ürünlerinin kullanılması tokluk hissini arttırırken aynı zamanda protein ağırlıklı beslenmenin sonucu olarak ideal olan kilonun sabit kalmasında etkili olacaktır. %0 tahıl oranı ile tahıl gluten alerjilerinin en aza indirilmesi sağlanmıştır. Hassas olan kedilerde bu alerjik reaksiyon genel itibariyle tahıl içeriklerinden kaynaklanmaktadır. Örneğin; buğday, mısır, arpa vb. ürünler canlıların doğaları gereği etçil olmalarından kaynaklı olarak yan etkiler ortaya çıkarabilmektedir.

    Kümes hayvan etleri protein değeri olarak yüksektir fakat iç organlarıda bu yağ asitlerini taşıyacağından daha güçlü besin satılık köpek yavrusu değeri halini alır. Örneğin; eti tüketilen canlıların böbreklerinin de tüketilmesi aynı mama içeriğinde başka bir besine ihtiyaç duyulmasını engeller. Hem protein dengesini korurken aynı zamanda yağ ihtiyaçları karşılanmaktadır. Kan dolaşımını hızlandıran böbrek eti etkisi ile kansızlık ve tüy dökümünün önüne geçilmesine sebep olacaktır.

    
    İçeriğinde tamamen organik besinler bulunmaktadır. Katkı maddeleri, renklendiriciler, tatlandırıcılar ya da besin bileşenleri gibi ürün içerikleri kullanılmamıştır. Bunun sebebi ise yüksek kalorideki kullanılan et içerikleri diğer besin ihtiyaçlarını karşılayabilecek değere sahiptir. Bu yüzden besin içeriğinde GDO lu , ve kimyasal hiçbir madde kullanılmamıştır. Kedileri kendi doğal ortamlarından asimile edecek içerik ve besinlerden uzak kalınmıştır.

    Konserve şekline üretildiği için tüketimi açıldığında 2 hafta içinde tüketimi sağlanmalıdır. Ya da serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Koruyucu kimyasallar içermediği için mama uzun ömürlü olmayabilir. Bu yüzden kedilere taze ve sağlıklı bir besin ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mama İçeriğindeki Besin Ürünleri Nelerdir ?

    Kümes hayvanı etleri, kurutulmuş satılık yavru köpek kümes hayvan kanat etleri, hidrolize edilmiş hayvansal yağlar, narenciye bitkileri, mineraller, şekerpancarı, kümes hayvanı böbrek etleri,ham kül,ham protein, ham yağ, ham lif, nem, vitaminler, vitamin 3, vitamin D3

    İçeriğine de bakıldığı üzere tamamen organik besinlerden oluşmuştur. Herhangibir koruyucu madde unsuru yoktur. Konserve açıldıktan sonra en geç 2 hafta içerisinde belli porsiyon aralıklarıyla kedilerin yaşam koşullarına, kilosuna, yaşına, hastalıklarına, hassaslıklarına, hamilelik durumlarına ve alerjik reaksiyonlarına göre günlük miktarı besin tablosuna göre belirlenip verilmelidir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Foxy Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması

Foxy Colour Mix Yetişkin Kedi Maması

Kedinizin Sağlığı İçin Farmina